F A debreceni nyugdíjas csoportunkkal csak egy kis sült kolbászt szerettünk volna enni Balatonalmádiban, de így még idős embereket nem aláztak meg, mint ahogyan ezt az ott dolgozó egyetemista lány tette! Csak annyit szeretnénk, hogy minél többen tudjanak erről az interneten! - Nemzetihir

A debreceni nyugdíjas csoportunkkal csak egy kis sült kolbászt szerettünk volna enni Balatonalmádiban, de így még idős embereket nem aláztak meg, mint ahogyan ezt az ott dolgozó egyetemista lány tette! Csak annyit szeretnénk, hogy minél többen tudjanak erről az interneten!


Február óta be voltunk zárva az otthonban és azóta azon aggódtunk, hogy összejöhessen a várva várt kirándulásunk a Balatonra. Jól esett volna végre kimozdulni egy kicsit. Kis nyugdíjasok lévén sajnos nem volt lehetőségünk ott aludni, de korán 4 órakor indultunk, hogy élvezhessünk a mi szeretett tavunkat.

Már magában az út elég fárasztó volt, de szerencsésen odaértünk. Nagyon éhesek voltunk már és arra gondoltunk, hogy eszünk egy kis igazi hazai sült kolbászt, az otthonban úgy sem kapunk soha olyan igazi paprikásat. Egy kis fiatal kiszolgáló lány volt a pultban, mondtam neki, hogy most érkeztünk meg és szeretnék egy kis szál kolbászt, nem szeretnénk sokat időzni az étkezéssel. Már akkor jött az első érdekes beszólása? " De minek tetszik akkor ide jönni, ha nem is éhes? " Úgy voltam vele, hogy reagálok rá, azért jöttünk, hogy jól érezzük magunkat, nem kezdem jelenettel a napot. Mondtam neki, hogy kedvesem én nem tudok egyszerre sokat enni.

Kb 40-45 percet vártunk, majd megérkezett a leány a kezében egy papír tányérral és a kolbásszal. Eszembe jutott, hogy jól esne hozzá egy kis kenyér és mustár is, majd mondtam a leányzónak, hogy legyen kedves hozni. Erre most vagy vicceskedni akart a lány vagy én nem tudom, de erre azt mondta, hogy " nem tesz jót a koleszterinjének és egyébként is csak zsemlénk van, abba meg beletörik a foga"!  Már már azt hittük, hogy itt valahol kandikamera van és szórakoznak velünk. De ezután jött a fekete leves. Kértem a hölgyet, hogy legyen kedves kést, villát is hozni, mert el szeretnénk felezni a barátnőmmel. Erre durván közénk hajolt és belevágott a kolbászunkba és letette a tányér szélére és mondta, h "még valamit óhajt nagysága?" Ekkor a barátnőm lefotózta az ételt, amit a képen is láthatnak, Ekkor megkérdezte a lány, hogy "Mi nem tetszik? Miért fotózgatja?"....Akkor mondtuk neki, hogy elég és ne tovább a szemtelenségből, hát hogy beszélsz te idős asszonyokkal kislányom?? Mondtuk neki, hogy fizetni szeretnénk és már megyünk is. Ekkor azt mondta, hogy csak euroval tudnak fizetni, reméli, hogy hoztunk. Ekkor már odajött a buszsofőr is, hogy mi folyik itt? Mi ez a veszekedés?

Erre a kiszolgáló lány annyit mondott, hogy "ezekkel a nyugdíjasokkal folyton csak a baj van, mindig variálnak, nem jó nekik semmi, de ha rajtuk múlna éhen halna az összes balatoni vendéglátós. Csak a helyet szokták foglalni órákon át az ücsörgéssükkel." Mondta a Lacika, hogy fizetni szeretnénk még mielőtt olyan dolgot tesz, amit még soha életében nem tett, de ilyen arcátlan lánnyal mi még nem találkoztunk. Egyébként a képen látható kolbász, mustár és 1 db zsemle 3700 Ft-ba került.....

Mégis, hogy neveltek ez a lányt? Hogyan tiszteli az idősebbeket? Sok rosszat hallunk mostanában a Balatonról, azt hittük, hogy rossz pletykák....De mégis mi folyik ott tényleg?? Ti mit tettetek volna a helyünkben? Cak annyit szeretnénk, hogy minél többen tudjanak erről az interneten!

Köszönjük, ha megosztod.


loading...