F FRISS! 20 millió forintot támogatás igényelhető ház felújítására szeptember 14-ig! MINDENKINEK JÁR! Itt és így igényelhető pontosan: - Nemzetihir

FRISS! 20 millió forintot támogatás igényelhető ház felújítására szeptember 14-ig! MINDENKINEK JÁR! Itt és így igényelhető pontosan:

Az ő számukra különösen érdekes lehet az a támogatásigénylési lehetőség, melyet már csak néhány napig, szeptember 14-ig lehet igénybe venni, népi építészeti értékek megőrzése, megóvása, szebbé tétele céljából.


A vissza nem térítendő támogatás összege: Egyedi támogatási kérelem beadásával legalább 500 ezer és legfeljebb 20 millió forint vissza nem térítendő támogatás nyerhető el a lehetőséggel. Az anyagi segítség a Magyarországon található, népi értéket képviselő épületek részleges vagy teljes helyreállítására, állagmegőrzésére, illetve veszélyelhárítására igényelhető. Feltétel az ezekhez tartozó dokumentációk és tevékenységek elvégzése, az építészeti értékek megőrzése, illetve helyreállítása a régen használatos, eredeti építészeti technikák alkalmazásával. Az ítélt összeget támogatási előlegként vagy részletekben juttatják el azokhoz, akik megfelelnek a kritériumoknak, és szerencsés elbírálásban részesülnek.Mire igényelhető a támogatás?A támogatás csak területi vagy egyedi védelem alatt álló népi építészeti emlékekre igényelhető, melyek a 20. század közepéig épültek a néhai falvakban lakóházakként, gazdasági épületekként, kismesterségek műhelyeiként és a falusi közösségek építményeiként (például malom, csárda, tanítói vagy lelkészi lak, tűzoltószertár, szakrális kisemlékek). Ki és hogyan igényelheti?

A jogosultak körébe a népi építészeti értékek tulajdonosai (jogi, illetve természetes személy), használói és vagyonkezelői tartoznak.

Az igényléshez a linkelt Támogatási Kérelmet kell kitölteni, majd 2020. szeptember 14., 17.00 óráig leadni a Teleki László Alapítvány üzemeltette weboldalon, a www.nepiprogram.hu-n. A támogatási kérelemről a Bíráló Bizottság dönt.
loading...